Poznato kakvo nas vreme očekuje u novogodišnjoj noći: Iznenadićete se

|

Meteorolog Đorđe Đurić je na svom Fejsbuk profilu otkrio je kakvo nas vreme čeka u najluđoj noći i prvim danima 2022. godine.

“U novogodišnjoj noći vedro i bez zimskih temperatura. Prvih dana januara i za deset stepeni toplije od proseka (maksimalna temperatura i do 15 sepeni Celzijusa). Manje zahlađenje i pad temperatura na normalne vrednosti u danima pred Božić.

Pod uticajem doline u višim slojevima atmosfere sa severa i plitkog ciklona u prizemlju, koji se svojim centrom premešta sa Jadranskog mora prema jugu i jugoistoku Balkana u Srbiji danas oblacno, povremeno sa kišom, na višim planinama sa snegom. Maksimalna temperatura bićće od četiri do deset stepeni, u Beogradu do šest”, kaže meteorolog.

U noći između 31. i 1. očekuje nas vedrno nebo nad Srbijom. Prvi dani 2022. godine veoma topli za ovo doba godine:

“Maksimalna temperatura do 15°C. U noći ka nedelju i u nedelju ujutro na istoku i jugoistoku veoma slaba kiša. U nedelju se i dalje pod uticajem snažnog grebena sa jugozapada i anticiklona očekuje veoma toplo za ovo doba godine sa sunčanim intervalima, a maksimalna temperatura biće iznad deset stepeni, ponegde i do 14°C. I u ponedeljak i utorak i dalje relativno toplo, uz temperature od osam do 12°C, u Beogradu oko deset stepeni, a očekuje se suvo sa sunčanim intervalima.”.

Izvor: pink.rs