Porodica sela na ručak na Zlatiboru pa im stigao račun od skoro 6.000 dinara: “Od čega pravite te pljeskavice”

|

Sezona godišnjih odmora je u punom jeku. Dok neki biraju sunčane plaže, mnogi se odmaraju u Srbiji, u hladovini šuma i pogledu na brda. Ipak, jedna četvoročlana porodica nije ponela najlepše utiske što se tiče cena na Zlatiboru.

Naime, jedan najobičniji porodični ručak na Zlatiboru koštao ih je skoro 6.000 dinara. Na računu koji je redakciji “Nove” poslao čitalac navedeno je da koka-kola i fanta koštaju 280 dinara, ali ono što najviše iznenađuje je cena pljeskavice koja iznosi čak 940 dinara. Porcija paradajz salate je 420 dok je domaća lepinja 130 dinara. Na osnovu računa se može pretpostaviti da je u pitanju ručak za četiri osobe.

Ovo nije prvi put da internetom kruže, kako mnogi tvrde, “bezobrazni” računi sa Zlatibora i drugih popularnih destinacija u Srbiji. Bilo kako bilo, ugostitelj ima pravo da stavi cene koje želi, a poznato je i da postoje sezonski cenovnici kada neki povećaju cene i za 50 odsto.

Srbija je slobodno tržište za formiranje cena, tako da ugostitelji nisu ograničeni, te imaju slobodu da sami regulišu cene svojih usluga. Jedini što ostaje na turistima je da pre naručivanja obavezno pogledaju cenovnik kako ne bi dolazilo do neprijatnih iznenađenja.

Izvor: nova.rs