Pijačni prodavci imaju novu caku za zaradu: Dobro otvorite oči kada kupujete jaja – Vrlo lako možete platiti više nego što treba

|

Opšte je poznato da se srpski seljaci na razne načine dovijaju kako bi svoju robu najbolje predstavili i prodali. Iako je džep kupaca na pijaci često na udaru sitnih caka pijačnih prodavca, jasno je u kakvoj smo trenutno situaciju svi. Zbog toga nam je ovaj slučaj više komičan, nego što nas razljućuje.

Naime, na društvenoj mreži pojavio se snimak “lopovske školjke”, gde je jedan gospodin detaljno objasnio o čemu se tu zapravo radi i kako kupci za tren oka postaju “slepe kokoške”.

Caka je u veličini kartona jaja, kako se može videti na snimku, prodavac stavlja jaje u jedan od kartona koje ima i ono naizgled deluje malo, međutim, isto jaje premešta u drugu školjku koja je znatno manja i isto jaje je od jednom “poraslo” i deluje krupnije i primamljivije, ali i vrednije s obzirom na to da su cene krupnih jaja veće od onih sitnijih.

Stoga, kada kupujete jaja širom otvorite oči da ih ne biste platili skuplje nego što zaista vrede. Najbolje je da proverite veličinu jajeta tako što ćete ga jednostavno uzeti u ruke i sami videti njegovu veličinu.

Inače, podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS) o cenama životnih namirnica pokazuju skok cena junećeg i svinjskog mesa, a u odnosu na prethodni mesec skuplji je i kajmak. Svedoci smo i stalnih poskupljenja voća i povrća na pijacama.

Izvor: espreso.co.rs