Ovako izgleda imanje Marije Veljković zbog kojeg se rasplakala i prekinula emisiju: “Ja ne mogu, moj tata se rodio u toj kući”

|

Voditeljka RTS-a Marija Veljković poželela je da proda kuću u Donjoj kamenici pored Knjaževca, u kojoj je odrasla, a potom se predomislila. Mladi bračni par bio je zainteresovan da je kupi. Kuća ima 50 kvadrata, nalazi se na osam ari placa i ima pomoćne objekte.

Tu kuću su Marija i njena majka nasledile kada je voditeljkin otac preminuo, a želela je da je proda navodeći da “tamo ne ide često”. O svemu tome Veljkovićeva je govorila u emisiji “Novi početak”, kada je program na kratko prekinula i razgovarala sa organizatorima, zamolivši ih da obustave prodaju.

“Ja ne mogu. Moj tata se rodio u toj kući”, rekla je Marija u suzama.

Režija je pitala da li želi da prekinu snimanje, a ona je samo klimnula glavom i nestala iz kadra. Potom je objasnila promenu svoje odluke.

“Ja ne mogu da prodam kuću. Neću da im prodam kuću. Pa ne mogu, tata mi se rodio u toj kući. Recite im da nije na prodaju”, rekla je voditeljka u suzama, a potom je nastavila:

“Mislila sam da je najbolja i najrealnija, i moja i mamina opcija, posle tatine smrti da kuću prodamo. Ja u ovoj kući nisam bila godinama, da ne kažem decenijama, bila sam kao dete, ali jednoistavno je to kuća koja je pripadala mom ocu, u kojoj je moj otac rođen. Iz nekih emotivnih razloga, i zbog toga što želim da moja deca znaju odakle smo potekli, neću da je prodam. Volela bih da se vratim ovde. Prosto, znam da je sada nemoguće da živim ovde jer je četiri sata vožnje od Beograda, ali nekako ne bih volela da otuđim nešto što je naše porodično”, objasnila je voditeljka.

Iako retko dolazi na imanje, ipak bi želela da se jednog dana tu vrati.

“Ja toliko retko ovde dolazim, ali kad dođe čovek ovde i vidi ovu lepotu… Znaš da su ti odavde koreni i da si ovde vezan svojom genetikom… Ovde su mi se zaljubili baba i deda, ovde su dobili mog tatu i ja ne želim da budem ta koja će da se odrekne toga. Mi smo svi bili mnogo vezani za njega. On je nama bio stub porodice. Svi smo se oslanjali na njega i otkad njega nema, svi pogubljeni malo, i mama, i ja, i deca. Ovo je nekako vezano za mene samu, moj povratak ovde i to što ja ne želim da napustim ovo ovde je to što ja njemu dugujem”, ispričala je Veljkovićeva.

Marija je potom stala pred mladi bračni par, izvinila im se i saopštila da kuća ipak nije na prodaju, te su oni izabrali drugu nekretninu.

“Kuća koju ste izabrali nije na prodaju. Izvinite, molim vas, ali ja sam odlučila da kuću ne prodam, tako da vam je ostala samo druga kuća”, rekla je Marija Veljković.

Izvor: nova.rs