Tužilaštvo naložilo detaljnu forenzičku analizu telefona Ivane Ilić: Obrisane poruke će biti vraćene

|

Ivana Ilić, majka nestale devojčice Danke opet je saslušana u policijskoj stanici u Boru u vezi sa okolnostima nestanka svoje ćerke. Prema informacijama koje su izašle iz istrage nestanka devojčice Danke Ilić, veštačenje mobilnog telefona njene majke, Ivane, otkriva nove tragove u slučaju koji je digao Srbiju na noge. Iako su brojni pozivi i poruke obrisani neposredno pre njenog nestanka, policija je angažovala stručnjake kako bi detaljno istražili sadržaj ovog telefona.

Ivana Ilić, majka nestale devojčice, ponovo je saslušana u policijskoj stanici u Boru u vezi sa okolnostima nestanka svoje ćerke. Ona je poslednja koja je imala kontakt sa Dankom pre njenog nestanka, te je tužilaštvo naložilo detaljno veštačenje njenog mobilnog telefona.

Policija je za poslednja 4 dana primila veliki broj podataka kroz “Pronađi me” sistem, a svaka informacija se detaljno proverava u cilju pronalaska Danke Ilić. Ovi podaci pružaju nove tragove i potencijalno ključne informacije koje bi mogle dovesti do rešenja ovog slučaja.

“Vratiće se sve njene obrisane poruke”, rekao je izvor iz istrage.

Bitno je napomenuti da razgovori koje majka obavlja sa policijom i veštačenje njenog telefona ne znače da je ona osumnjičena ili okrivljena za bilo šta. Ovo je deo standardne procedure kako bi se ispitale sve mogućnosti i potencijalno eliminisala majka iz dalje istrage. Policija pažljivo pristupa svim informacijama kako bi pronašla Danku Ilić i rešila slučaj.

Izvor: republika.rs