Ovako će se oluja kretati kroz Srbiju iz sata u sat: Nakon Bačke seli se u ove predele – Neće zaobići ni Beograd

|

Snažan oblačni sistem koji je u Hrvatskoj izazvao velike nepogode i izlivanje mora, zahvatio je severozapadne predele Srbije i Bačkoj već donosi kišu i pljuskove sa grmljavinom.

U nastavku poslepodneva ovaj oblačni sistem sa padavinama zahvatiće i Bačku, a padavine iz Bosne zahvatiti Podrinje, Srem, Mačvu, Kolubarski okrug, potom, Beograd i Podunavlje i donositi kišu i pljuskove sa grmljavinom, objavio je meteorolog Đorđe Đurić.

Lokalno se očekuju i jači pljuskovi sa grmljavinom.

Nevreme u Srbiji posledica je premeštanja veoma snažnog ciklona preko našeg područja i to svojom centrom preko Panonske nizije dalje na severoistok. On donosi i vetrovito vreme, uz veoma jak, na udare u planinama i olujni jugozapadni vetar.

U narednim satima do severozapada Srbije očekuje se i prodor hladnog fronta, koji će potom do večeri sttići i do ostalih predela Srbije, pa se kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju u većem delu Srbije.

Pri prodoru hladnog fronta jugozapadni vetar biće u skretanju na severozapadni, koji će u Vojovodni biti veoma jak.

U Srbiji je danas na snazi žuti meteoalarm zbog kiše, vetra i grmljavine, što znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike, savetuju iz RHMZ-a.

Izvor: kurir.rs