Osuđen učenik koji je snimao kako đaci izmiču stolicu profesorki u Trsteniku: Evo koju kaznu je dobio

|

Osnovni sud u Trsteniku osudio je juče M. M. (18), najstarijeg učesnika incidenta koji se desio u Tehničkoj školi u Trsteniku, novembra prošle godine.

Učenik M. M. je priznao izvršenje krivičnog dela zlostavljanje i mučenje i prema njemu je izrečena mera pojačanog nadzora organa starateljstva.

I pored punoletstva, postupak protiv ovog đaka vodio se i po Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično-pravnoj zaštiti maloletnih lica na osnovu procene sudskih veštaka o nezrelosti optuženog u toku istrage.

– I okrivljeni i Osnovno javno tužilaštvo su se odrekli prava na žalbu, tako da je presuda postala i pravosnažna – rekao je izvor iz Osnovnog suda u Trsteniku.

Ovom presudom je praktično već na prvom pretresu završen sudski postupak.

M. M. je snimao incident u kome je profesorki engleskog jezika izmaknuta stolica na času. Nastavničko veće je donelo odluku u ponovljenom disciplinskom odlučivanju, te je učenik kažnjen ukorom Veća i jedinicom iz vladanja.

Isti je slučaj i sa učenikom N. Ž. (17), koji je izmakao profesorki stolicu. Treći i najmlađi učesnik incidenta I. К. (16) ispisao se iz škole dan pre prvog odlučivanja Nastavničkog veća o sudbini đaka koji su profesorki engleskog jezika izmakli stolicu, smejali se njenom padu, ceo događaj snimali i distribuirali na društvenim mrežama.

Marija Stevanović, profesorka, vratila se na svoje radno mesto i završava ovu školsku godinu u Tehničkoj školi.

Izvor: espreso.co.rs