Oporavite suve sobne biljke uz tri jednostavna trika: Sve što vam je potrebno za to, imate kod kuće

|

Čak i ako vam neka vaša biljka izgleda osušeno i razmišljate o tome da je bacite, sačekajte. Na sreću, postoje tri vrlo jednostavna trika da je oporavite i da ona ponovo ima bujan izgled. Sve što vam je za to potrebno uglavnom imate u kući.

Šibica

Ukoliko primetite oko biljke mušice ili neke druge štetočine, njih ćete se najlakše rešiti uz pomoć obične šibice. Stavite fosfornu stranu šibice u zemlju na udaljenosti pet centimetara od ivice saksije i zalijte cveće. Sutradan zamenite šibicu novom i ubrzo ćete primetiti da su mušice nestale. Fosfor i sumpor prodiru u zemljište i efikasno oslobađaju biljku od štetočina.

Pivo

Listovi biljaka će izgledaće sjajnije kada ih obrišete mekom krpom koju ste prethodno pokvasili pivom. Pivo je bogato vitaminom B i jako je hranjivo za kućne biljke. Pomoći će i povremeno zalivanje biljke čašom piva koje je bilo na sobnoj temeperaturi.

Pokvareno mleko

Kada primetite da su listovi biljke uvenuli, izvadite malo zemlje iz saksije, pomešajte je sa pokvarenim mlekom, pa mešavinu vratite u saksiju. Bićete iznenađeni brzim oporavkom biljke.

Izvor: telegraf.rs