Opasan izazov snimljen na ulicama Beograda: Deca izleću na kolovoz i jure besne automobile, svi šokirani zbog onoga što zatim rade

|

Na ulicama Beograda snimljen je uznemirujući snimak na kojem se vidi grupa od šest dečaka, koji iznenada istrčavaju na kolovoz, usled čega vozila naglo usporavaju, ali tu nije kraj.

Deca, zatim, odlučuju da opkole jedno vozilo, a zatim ga prate u stopu. Na kraju, kada vozač odluči da stane, oni ostaju poređani oko vozila i fotografišu ga.

Posebno je uznemirujuća činjenica da se ovakva scena ne dešava prvi put. Naime, reč je o opasnoj igri koja je nazvana “car spotting”, “trendu” koji je prisutan među decom u pojedinim delovima Evrope i sveta, a koji se nažalost širi i u našoj zemlji među decom.

“Ovo je stvarno jezivo, već mesecima, po ceo dan, a vikendom je još gore. Deca jure besne automobile da ih slikaju, trče preko ulice kao muve bez glave”, stoji u objavi na Instagram stranici Serbia Live Beograd.

Kako se navodi u objavi, u ovom “izazovu” ne učestvuju samo deca, već i pojedini vozači. Oni voze brzo znajući da će deca da ih fotografišu.

Ipak, mnogi vozači su neprijatno iznenađeni, pa i uznemireni ovakvim ponašanjem omladine.

Jedan korisnik rekao je da nije problem “car spotting”, već “ponašanje klinaca koji trče i ne gledaju kuda idu”, pa je ispričao svoje iskustvo sa ovom opasnom igrom.

“Nama su istrčali barem 5 puta da bi slikali auto, sva sreća pa nismo išli mnogo brzo, ali par puta se dešavalo da ljudi ukoče naglo, jer oni istrče na put”, rekao je jedan korisnik i još dodao:

“Desiće se to da neko neće stići da odreaguje, pa čak i 40 kilometara na sat da vozi”, rekao je korisnik Instagrama.

Ovim klincima koji su zabeleženi na kameri, u ovoj opasnoj igri definitivno nije cilj samo da slikaju automobil, već i čitava akcija u kolovozu koja je najpre opasna po njih, ali i za druge učesnike u saobraćaju.

Izvor: kurir.rs