Oglasio se bolničar koga je ujeo pacijent na VMA: “Incident kakav je on napravio retko se viđa”

|

Medicinski radnik u Vojnomedicinskoj akademiji kojeg je na radnom mestu grebao i grizao pacijent, oglasio se za javnost i otkrio šta se zbivalo u sredu u toj ustanovi. Malo koji incident ovakvog tipa je imao toliko “elemenata akcionog filma”, kao ovaj koji se u sredu dogodio u VMA.

Kako bolničar navodi, sve je počelo tačno u podne, u stacionaru Hitne pomoći, kada su kolege pozvale bolničara da im pomogne da smire vidno agres1vnog pacijenta.

“Čovek od četrdesetak godina, koji nema više od 60 kilograma, toliko je udarao nogama, i grebao i grizao da ja dok sve nije završeno nisam ni bio svestan da sam izgreban i ujedan”, priča bolničar i dodaje:

“Nas šestorica smo ga smirivali, kao da je sam đavo bio ušao u njega. Jedva smo ga obuzdali i vezali do dolaska vojne policije”, ispričao je on.

Inače, pacijent je u hitnu VMA došao zbog povrede glave, a inače u dokumentima ima dva imena: jedno istovetno imenu čuvenog glumca iz akcionih filmova, i jedno “obično”, naše.

“Negde je pao, i očigledno ogrebao glavu i došao je u neurološku ambulantu po pomoć”, priča bolničar i dodaje:

“Incident kakav je on napravio u VMA, retko se viđa. Nisu to neke velike povrede koje sam zadobio, ali eto i to nam se dokaže iza istih onih “šalera” sa koji mnogi verbalno napadaju medicinare kao da smo najgora profesija, zaključuje bolničar sa VMA.

Izvor: espreso.co.rs