Nove ispovesti studenata arhitekture: Profesor tražio od studentkinje da igra na kafanskom stolu za ocenu

|

Skandal koji već danima drma Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, počeo je da se razrešava davanjem izjava nadležnima. Posle izjašnjenja dekana ove visokoškolske ustanove Vladimira Lojanice nadležni će, kako je najavljeno, saslušati sekretara i poverenika za ravnopravnost na fakultetu, a tokom naredne nedelje trebalo bi da devojke i mladići koji su podneli prijave fakultetu takođe daju izjave u policiji.

U međuvremenu, na Instagramu se i dalje objavljuju nove anonimne ispovesti studenta arhitekture, a među njima je i svedočenje studentkinje koja tvrdi da je njenoj drugarici profesor rekao da će igrati na kafanskom stolu za ocenu.

“Bila sam kod (ime profesora poznato redakciji “Kurira”) u sali na jednom predmetu, zajedno sa drugaricom. Bile su pretposlednje vežbe i hteo je da nam otkaže poslednje vežbe jer nismo imali zadatak i bio je već kraj semestra, pa nije bilo potrebe da se održavaju. Drugarica je jedina imala iskorišćen maksimalan broj izostanaka i onda joj je rekao da će njih dvoje da idu u kafanu za poslednje vežbe i da će da igra na stolu za ocenu. Sećam se vrlo dobro da je bila uznemirena i šokirana njegovim komentarom, kao i ostatak sale”, prenelea je svoju ispovest jedna studentkinja.

Anonimna studentkinja dodaje da nju taj profesor nije uznemiravao, ali da je pomislila kako se možda previše približava devojkama dok komentariše radove, ali je tada, 2017/18. godine, mislila da preteruje.

Izvor: kurir.rs