Novak Đoković otkrio zbog čega pokazuje prstom prema nebu: “Uz Božju pomoć uspevam da prebrodim probleme”

|

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, pobedio je danas i plasirao se u osminu finala Australijan opena nakon tri seta protiv Grigora Dimitrova – 3:0 (7:6, 6:3, 6:4).

Iako je delovalo da je sve bilo lako, ipak nije bilo tako, jer je Nole i danas imao velike probleme sa povredom zbog koje je dva puta tražio i tajmaut, kako bi mu bila ukazana pomoć. Povreda mišića koju vuče još od polufinala turnira u Adelejdu zadavala mu je ozbiljne probleme tokom meča. Ipak, nije želeo da odustane, savladao je sve prepreke i zasluženo slavio na ovom meču.

Nakon meča Đoković je priznao da mu vera u Boga pomaže da pronađe snagu u teškim momentima.

Naime, na pitanje novinara zašto gleda u nebo nakon svakog trijumfa, Novak je dao zanimljiv odgovor:

“To je nešto lične prirode. Molitva, zahvalnost. Istina je nekad više od toga. Posebno u situacijama kao danas kada osećam da imam Božju pomoć da prebrodim zdravstvene i fizičke probleme. Tada postajem svestan Božje intervencije u celoj priči”, otkrio je Novak.

Novak ne krije da situacija sa povredom nije baš dobra.

“Počne dobro, pa se nakon jednog pokreta stanje pogorša. Onda lekovi počnu da deluju, to mi malo pomogne, nakon toga prođe efekat, pa se bol opet vrati… To je kao rolerkoster, preživljavam emotivne uspone i padove zbog toga. Pomirio sam se sa tim, srećan sam što uopšte mogu da igram. Kada je počeo turnir, mislio sam da uopšte neću moći da igram, ali evo i dalje sam tu”, rekao je Novak.

Izvor: telegraf.rs