Cenovnik fast fuda u Pirotu pokrenuo lavinu komentara na društvenim mrežama: Beograđani se čude cenama, a evo šta piroćanci kažu

|

Svedoci smo velikih poskupljenja u poslednjih godinu dana, a ona su posebno teško pala onima koji često jedu na kioscima ili u restoranima. Meso je dosta skuplje nego li pre godinu dana, tako da ljubitelji pljeskavica i ćevapa, sada moraju da daju dosta više novca, kako bi se počastili ovim specijalitetima.

Fotografija cenovnika iz jednog fast fuda u Pirotu, izazvala je veliku reakciju na forumu “Redit”, naročito nakon što su korisnici uporedili cene ovih specijaliteta na jugu Srbije i u Beogradu.

Za jednu malu pljeskavicu od 100 grama potrebno je izdvojiti samo 120 dinara, što je svakako duplo jeftinije od najjeftinije “đačke” pljeskavice iste gramaže, koja se kupuje u Beogradu, gde košta do 220 dinara. Punjene i gurmanske pljeskavice od čak 300 grama, u Pirotu koštaju oko 320 dinara, dok je najskuplja stavka iz menija 400 dinara, koliko neki beogradski restorani brze hrane naplaćuju jednu običnu pljeskavicu.

Zato uopšte i ne čudi reakcija ljudi, koji su u šali postavljali pitanja kao što su “da li je moguća dostava za Beograd”.

Beograđani su se izjasnili da su ovi specijaliteti prava “bagatela” u Pirotu, dok se Piroćanci žale da su cene iz menija, za njih visoke.

“Svi da organizujemo masovno preseljene u Pirot”, “Da li rade isporuku u Beograd?”, “Lagano izvedeš ribu sa 500 kinti, za te pare dobije i doručak gratis”, “Ne daj bože programeri da im odu dole, n**e*ali bi stanovnici”, “Hhahahahha Beograđani i Novosađani su sigurno na aparatima”, “Kod mene u kraju 200 grama 370 dinara”, “Jeo sam u ulici gladnih na NBG pljeskavicu za 450din i bila je odvratna, nNe vredi ni 100 dinara. Sve su skupe, a kad jedem jedem najviše gurmansku ili punjenu”, “Pre 2 godine su ove cene bile i u BGu”… bili su neki od komentara.

Izvor: kurir.rs