Niko ne dolazi na Daliborovu sahranu – Nema ni umrlice, meštani Zlota ogorčeni: “Ko je lud da žali monstruma”

|

Danka Ilić, dvogodišnja devojčica iz Bora, nestala je 26. marta u Banjskom polju i od tada joj se gubi svaki trag. U međuvremenu su uhapšeni Dejan Dragijević i Srđan Janković (obojica 50), radnici JKP “Vodovod”, koji su priznali da su Danku udarili službenim automobilom, a zatim i ugušili i bacili njeno telo koje do danas nije pronađeno.

Ubice ne žele da otkriju lokaciju tela, a veoma nepristupačan teren u okolini Bora otežava potragu.

Dejan je na saslušanju označio oca Radeta (73) i Dalibora Dragijevića (40) kao saučesnike, odnosno da su mu pomogli da premesti telo na drugo mesto, a do danas niko nije otkrio na koje. U međuvremenu je Dalibor preminuo u PU Bor, a danas će biti sahranjen na groblju u Zlotu.

Uprkos ranijim dobrim odnosima sa ovom porodicom, komšije odbijaju da se pojave danas na sahrani Dalibora.

“Iako porodicu Dragijević poznajem celog života, ne pada mi ni na kraj pameti da idem na Daliborovu sahranu. Posle svega što su učinili ne znam da li će jedna osoba, a da nije iz njihove familije, doći na sahranu čoveku koji je pomogao da se sakrije telo ubijene Danke”, rekao je meštanin Zlota.

Advokat Dejanovog oca Radoslava Drgaijevića Nebojša Živanović, rekao je da ni otac najverovatnije neće doći na sahranu sina.

“On je ispitan. Mislim da Radoslav neće biti izveden sa sahranu sina, a majka će najverovatnije biti saslušana posle toga”, rekao je advokat.

Jedan od mladića u selu vidno je ogorčen situacijom i istakao je za pomenuti medij da je već nedeljama u Zlotu opsadno stanje i da sve vrvi od policije.

“Otkako sam čuo da je dete ubijeno, strašno sam se opteretio, jer ne mogu da verujem da je neko sposoban za ovako užasan zločin. Evo, opet je opsada u selu, puno policije, traže dete svuda. Ubicama i pomagačima, mojim komšijama, moglo je svašta da padne na pamet. Rezervoara za vodu, koji su nekada služili za navodnjavanje, ima svuda okolo. I sad, ako je sve tačno, pa ko je lud da ode i da tuguje na groblju zato što nema više jednog monstruma”, rekao je on.

Izvor: informer.rs