Neviđeni blam u Slagalici: Autori najpopularnijeg kviza u Srbiji su se osramotili kao nikada do sada

|

Da Vikipedia nije najpouzdaniji izvor informacijama već znamo, ali s vremena na vreme, neko ipak postane “žrtva” kreativnog poigravanja pojedinaca. Upravo zbog jedne takve igre, pre 4 godine, na stubu srama javnosti, našao se najpopularniji kviz “Slagalica”.

Emisija se završila, a ona, ubrzo nakon toga, na društvenim mrežama se oglasio Matija koji je sa svega par rečenica, podigao pravu buru na društvenim mrežama pre 4 godine.

Zahvaljujući društvenim mrežama, ova priča se ponovo aktuelizovala, zbog čega već par dana, korisnici ponovo dele skrinšot objave iz kviza, kao i sa Vikipedije.

Naime, kako se ispostavilo on je iz šale, sada već, pre 17 godina, ubacio svoje ime kao naslov pesme “Marko Kraljević i Vujović Matija”.

Tekst koji je preradio, neko je koristio tokom kreiranja pitanja za igru u Slagalici. Međutim, ono što je još čudnije, jeste da je tadašnji učesnik kviza, dao pravilan odgovor u Spojnicama, povezujući Mateju i Kraljevića Marka.

Pretragom na internetu, još 2019. godine smo utvrdil da je više njih naselo na Matijinu šalu, pa se tako na nekoliko sajtova i blogova može pronaći informacija o postojanju pesme “Marko Kraljević i Vujović Matija”.

Ono što ipak čudi jeste činjenica da niko, pa ni tim stručnjaka koji stoji iza pitanja koja se postavljaju takmičarima u Slagalici, nije pronašao ništa čudno u tome da spornu pesmu nikada nisu pročitali ni čuli, što je baš teško pošto se ciklus pesama o Marku Kraljeviću uči još u osnovnoj školi.

Izvor: blic.rs