Nemac se iznenadio koliko je ova usluga jeftina u Srbiji: 4 sata vozio zbog novopazarskih ćevapa, pa se razočarao

|

Nemački jutjuber nedavno je odlučio da poseti Srbiju iz želje da sazna kako se ovde živi. Svoju priču počeo je iz Beograda, a potom je, čuvši za “najbolje balkanske ćevape”, uputio u Novi Pazar.

“Uvek sam želeo da odem tamo, trebalo bi da je mesto prilično staro, a hteo sam da ga posetim i zbog gostoprimstva, a posebno zbog dobre hrane”, rekao je on i naglasio da bi tamo trebalo da budu “najbolji ćevapčići na Balkanu”.

Iznajmio je auto i krenuo na put, a cena ove usluge ga je oduševila.

“Iznajmljivanje automobila u Srbiji je baš jeftino. Mislim da nam treba četiri sata do Novog Pazara, autobusom treba oko šest, tako da sam odlučio da vozim”, rekao je on.

Kada je stigao, priznao je da mu je put bio naporan jer je vozio i Ibarskom magistralom za koju je čuo da je opasna zbog krivina. U video snimku je zatim govorio o istoriji Novog Pazara, a onda je seo da proba “najbolje ćevapčiće na Balkanu”.

“Ćevapi su bili dobri, ali ne bih se zakleo da su najbolji koje sam ikada pojeo”, rekao je Nemac, a zatim posetio i drugi restoran.

Tu je opet jeo ćevape, hteo je da ih uporedi i ocenio da su ovi drugi bolji jer su mnogo mekši. Probao je i kiselo mleko uz ćevape. Na red su došle i mantije, kao i pita sa sirom, a rekao je da ga ukus podseća na “dobri stari burek”.

Poseban utisak ostavilo mu je gostoprimstvo ugostitelja i domaćina i toplina lokalnog stanovništva. Pohvalio je lokalnu kuhinju, i naglasio važnost razumevanja različitih kultura.

Izvor: kurir.rs