“Nema kupanja u bazenu u odeći”: Oglasio se čovek koji je izbacio porodicu zbog burkinija – Tvrdi da je sve montirano

|

Baranin Dragan Đurović rekao je da će podneti krivičnu prijavu protiv osobe koja je, kako ističe, montirala i objavila na društenim mrežama video na kome je snimljena njegova rasprava sa porodicom maloletne I.A. koja se u burki kupala u bazenu na kupalištu “Rocky Beach” u Baru. Snimak je podigao veliku buru na društvenim mrežama, jer je procenjeno da Đurović namerno ne dozvoljava kupanje u burkiniju.

Državne tužiteljke u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru i Višem državnom tužilaštvu u Podgorici ocenile su da u radnjama vlasnika privatne plaže u Baru, nema elemenata bilo kog krivičnog dela za koje se gonjene preduzima po službenoj dužnosti, saopšteno je Portalu RTCG iz Uprave policije.

Đurović je za Primorski portal izjavio da je iskidana njegova rečenica sa ciljem zloupotrebe.

“Na bazenu Rocky Beach na Utjehi nije dozvoljeno kupanje u odeći i to je istaknuto na tabli koja se nalazi ispred kupališta”, rekao je Đurović i dodao da mogu u burki, hidžabu da se kupaju u moru kao što se i kupaju, ali ne i u bazenu.

“Prijavili su me, dao sam izjavu u policiji. Ja ću podneti krivičnu prijavu jer je snimak montiran, odnosno iskidan i takav objavljen na društvenim mrežama. Ko živi u Baru zna ko je Medo Đurović. Čitav život živim sa muslimanima, imam prijatelje muslimane. U mojoj firmi 80 odsto zaposlenih su muslimani. Decenijama većina mojih gostiju su muslimani. Sarađujem sa muslimanima duže od 20 godina i nikada ni jedan ekces nismo imali. Među mojim gostima kojima je smetalo da se devojka kupa u burki bilo je muslimana. Pravila su za sve ista. Nije dozvoljeno odevenim osobama kupanje u bazenu iz higijenskih razloga”, objasnio je za Primorski portal Đurović.

On kaže da su na toj plaži svi dobronamerni gosti dobro došli te da nikoga ne pita ni kako se zove, niti koje je vere i nacije. Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama čuje se rasprava koja je nastala na privatnoj plaži koja je u njegovom vlasništvu.

„Trista gostiju se buni protiv toga. Ja treba vama da se prilagođavam? Imate 1.000 drugih plaža, idite tamo, ovde ne možete. Kraj priče“, priča Dragan Đurović.

„Mi ćemo da idemo, ali hoću da znam razlog“, insistirala je žena.

Iz policije kažu da je juče oko 20.45 časova u službene prostorije Odeljenja za obezbeđenje Bara došao S.A. (45) koji je prijavio da je njegovu ćerku vređao vlasnik restorana „Roki bič“, u barskom mestu Utjeha, Dragan Đ. i da joj, kako navode u policiji, nije bilo dozvoljeno da uđe na plažu u kupaćem kostimu burkinija zbog navodnih pravila plaže.

Izvor: nova.rs