Nakon prolećnog vremena stiže zahlađenje i prava zima: Sneg će se prvo zabeleti ovde, a moguća je i oluja

|

Posle prolećnih temperatura u Srbiji tokom Božića, u Srbiji će sutra biti oblačno, sa padom temperature i kišom najpre na severu a do kraja dana i u ostalim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće jaka i olujna košava, čiji će udari dostizati čak 24 metra u sekundi, i to uglavnom na jugu Banata. Od utorka će širom Srbije temperatura biti u padu, moguća je kiša, ali i sneg na planinama, prognoziraju iz RHMZ-a.

Sutra će u Srbiji biti oblačno vreme, mestimično sa maglom. Duvaće slab i umeren vetar, a na planinama i u i u košavskom području krajem dana biće u pojačanju. Najniža moguća temperatura iznosiće od -4 do 4 stepena, a najviša od 7 stepeni po pojedinim kotlinama i u Timočkoj Krajini do 15 stepeni na zapadu Srbije.

U Beogradu u jutarnjim satima biti magla, a u toku dana očekuje se pretežno sunčano vreme. Duvaće slab do umeren vetar, južni i jugoistočni, a krajem dana i u toku noći biće u pojačanju. Najniža temperatura biće od -2 do 4 stepena, a najviša oko 13 stepeni.

Tokom večeri sa nedelje na ponedeljak, nekoliko dana pre srpske Nove godine u nižim predelima jugozapadne i jugoistočne Srbije padaće sneg, te će doći do stvaranja snežnog pokrivača, koji će biti visine do 10 centimetara u nižim delovima, a na planinama i od 10 do 30 centimetara.

Izvor: kurir.rs