Nadal žestoko opleo po Đokoviću zbog izjave: “Znam na koga je mislio – Ne sumnjam u njegovu povredu, ali…”

|

Toni Nadal, bivši trener i stric španskog tenisera Rafaela Nadala, prozvao je Novaka Đokovića u kolumni koju je napisao za ugledni list “El Pais”.

Povreda Novaka Đokovića izazvala je brojne polemike u javnosti. Njegov najveći protivnik u Melburnu je povreda zadnje lože koju ima još od polufinala turnira u Adelejdu. I pored problema sa mišićem, Novak je rutinski stigao do polufinala AO, pa su brojni hejteri iskoristili priliku da ga optuže za simuliranje.

Rasprava o statusu Novakove povrede ne prestaje danima, a svoje mišljenje o čitavoj situaciji dao je i Toni Nadal. On je istakao da Đoković lažira povredu, ali ističe da postoje “logični razlozi za sumnju”.

“Deluje mi da će u finalu igrati Cicipas i Đoković, Novak je favorit zbog načina na koji igra i sjajne forme. Rutinski je dobio De Minora, nije mu dao ni šansu. Znam da postoji polemika oko Novaka i njegovih izjava oko povrede zadnje lože” počeo je Toni.

Španac se potom osvrnuo na Novakovu izjavu sa konferencije za medije nakon meča sa De Minorom.

“Slušao sam njegovu izjavu na konferenciji za medije, kada je rekao da se u njegove povrede sumnja, dok se drugi predstavljaju kao žrtve. Znam da je mislio na Rafu”, piše Toni, pa staje u odbranu svog bratanca:

“Svih ovih godina mogli smo da vidimo koliko puta je bio povređen i koliko je to uticalo na njegovu igru. Zato Novak ne treba da čudi što su njegove pobede protiv Dimitrova i De Minora probudile određene sumnje o njegovoj povredi”.

Toni je na kraju naglasio da je Đoković favorit za osvajanje trofeja u Melburnu.

“Dešavalo se da ima probleme, pa se izbori sa tim i na kraju dođe do pobede. Ne sumnjam u njegovu povredu, ali po onome što sam video ona ne utiče na igru. Podigao je nivo igre i mislim da će podići pehar u nedelju”, zaključio je Toni Nadal.

Izvor: kurir.rs