Na umrlici porodilje iz Vlasotinca i ime sina: “Dva dana ne spavam, srce mi se cepa zbog nje” – Direktor bolnice spreman da preuzme odgovornost

|

Preminula porodilja D. L. (31) iz Vlasotinca, koja je juče preminula u UKC Niš, gde je prebačena u teškom stanju nakon što je u leskovačkoj bolnici porođena carskim rezom, biće sutra sahranjena na vlasotinačkom groblju.

Umrlicu je objavio njen suprug na društvenim mrežama u poruku: Nećeš biti zaboravljena. Među ožalošćenima je prvo naveden sin, koga su dobili pre tri dana i koji je odmah po rođenju ostao bez majke.

Nakon smrti porodilje D. L. (31), osoblje Opšte bolnice u Leskovcu je zanemelo, a meni se srce cepa i ne mogu da spavam, priča za Nova.rs direktor ove ustanove dr Nebojša Dimitrijević. U ovoj bolnici jutros su inspektori Ministarstva zdravlja obavili spoljni nadzor, a potom su produžili u Univerzitetski klinički centar Niš, gde je žena, usled obilnog krvarenja, dva dana nakon porođaja, preminula.

Direktor ove ustanove bio je dobar prijatelj sa porodicom preminule porodilje, zbog čega je dodatno potrešen.

“Njen otac je moj dobar prijatelj. Radili smo zajedno pre mnogo godina. On je medicinski tehničar. Nisam ni znao da se njegova ćerka porađa kod nas u bolnici. Tek nakon što je umrla, zvala me je njena majka, a njegova supruga, da mi javi šta se dogodilo. Mnogo mi je teško, i kao rukovodiocu ustanove, zbog pacijentkinje, ali i kao čoveku, koji je poznavao tu devojku od malena”, kaže dr Dimitrijević.

Sa prijateljem, ocem preminule žene, nije bio u kontaktu, nakon njene smrti.

“Čuo sam da krive lekare, ali to je očekivano. Sa njim se nisam čuo, jer je u šoku. Ne smem ni da zamislim kako mu je. Imam jedno dete i suze mi krenu kad samo pomislim na takav gubitak. Veoma sam potrešen, dva dana nisam spavao”, naglašava doktor.

Izvor: nova.rs