“Moje iskustvo kao Musliman u Srbiji” – Bloger ocenio našu zemlju šesticom, pa izazvao gnev: Šta si očekivao, džamije?

|

Pakistanski travel bloger, Jafar Šakur, posetio je prestonicu Srbije, ali i Niš, te je na osnovu toga na TikToku napravio video zbog čega je ozbiljno “uzdrmao” ovu mrežu. Nevolja je počela kada je svoju posetu opisao kao “Moje iskustvo kao Musliman u Srbiji”.

Zatim je u VIDEU prikazao kadrove naših crkvi, Titovog muzeja, Kalemegdana i drugih poznatih lokacija u centru grada. U opisu videa napisao je: “Ako bi trebao da ocenim Srbiju, rekao bih da je to 6/10.”

Razloge za svoju ocenu nije obrazložio ali je u komentaru objasnio da on prosto samo posetio Srbiju kao turista i želi da vidi svaku zemlju na Balkanu do kraja godine. Ljudi su mu predložili da poseti Crnu Goru, Bosnu i Kosovo. Međutim, kako je mnoge pogodio svojom ocenom Beograda, počeli su da ga kritikuju.

“Iskustvo ili samo ocenjivanje na osnovu broja džamija u gradu. Postoji razlika između ta dva”, stoji u jednom komentaru, a drugi je još žešći:

“Šta si očekivao? Džamije svuda? Ovo ti nije više Otomanska imperija, a mi smo sada Ortodoksne veroispovesti”, napisao je jedan korisnik TikToka.

“Šta nije u redu sa crkvama, ovo je Hrišćanska zemlja, očigledno da slično možemo da ocenimo bliski istok, tamo ne možemo da vidimo puno crkava”, ređali su se komentari.

Postoje i oni koji su rekli da im je u Srbiji veoma lepo, iako su Muslimani, kao i da su dočekani sa poštovanjem bez obzira na to kojoj veri i naciji pripadaju.

Međutim, kada je Jafar video da je na mreži “postalo gusto”, postavio je video iz Niša, uz koji je kratko napisao “Uživao sam u poseti Nišu”. Mnogi su se nadovezali napisavši da je Niš prelep grad i da ga obožavaju.

Izvor: espreso.co.rs