Moguće ukidanje onlajn nastave posle raspusta: Škole i roditelji u neizvesnosti do petka

|

Zimski raspust za učenike osnovnih i srednjih škola završava se u nedelju, i mada je još uvek neizvesno kako će se od ponedeljka nastava odvijati, postoje indicije da će đaci od 5. do 8. razreda krenuti po tradicionalnom načinu iz đačkih klupa, a ne onlajn, kao što je to bilo do sada.

Škole još nisu dobile zvaničnu informaciju po kom modelu će se krenuti u ponedeljak, ali predsednik SRPS-a Slobodan Brajković kaže da je posle sastanka u Ministarstvu posvete odlučeno da će đaci svih uzrasta posle raspusta u đačke klupe.

“Bili smo pre neki dan na sastanku u Ministrarstvu prosvete, i oni su zaključili da za onlajn nastavom nema potrebe, tako da će od ponedeljka đaci svih uzrasta ponovo u školske klupe”, izjavio je Brajković.

Ipak, Ministarstvo prosvete nije potvrdilo ovu informaciju. Na upućeno pitanje, odgovorili su da će konačna odluka biti poznata u petak.

“Tim za škole, kao i do sada, prati situaciju i na osnovu toga doneće odluku o modelu nastave za narednu nedelju. Odluka će biti saopštena u petak, 18. februara”, saopštili su iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Izvor: kurir.rs