Ministar Gašić se oglasio o slučaju “Ribnikar”- Spomenuo video nadzor i izneo detalje: “Školski policajac je uradio sve po proceduri”

|

Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova, danas je u parlamentu govorio o gnusnom zločinu u OŠ “Vladislav Ribinikar” na Vračaru, rekavši da se ništa ne krije o tom slučaju.

Deo opozicije je zatražio da se Gašiću izglasa nepoverenje, što je i jedna od tema na današnjoj sednici Skupštine, a on je odgovorio da mu je jasno da oni to ne žele zbog njega, već zbog predsednika i stranke kojoj pripada.

Ministar Gašić je poručio da želi da objasni sve neistine koje opozicija iznosi zbog časnih i poštenih policajaca koji preduzimaju sve mere u cilju povećanja bezbednosti dece.

Gašić je prilikom izlaganja otkrio neke detalje slučaja. Tako je naveo da je pripadnik školskog obezbeđenja lišen života istog momenta kada je kročio na vrata škole, kao i da je školski policajac uradio sve po proceduri.

“Video nadzor je radio, bio je u upotrebi i izuzet je kao dokazni materijal. Ko je pozvao policiju? Pozvala je pomoćnik direktora škole. Da li je zvao ubica? Jeste, i on je zvao. Da li je policija stigla posle 10 minuta, da, stigla je, ali ja ne mogu da iznosim detalje koji jesu jako bitni za komplentu istragu”, objasnio je Gašić.

Ministar je dodao da je u školu “Vladislav Ribnikar” nakon 20 minuta od tragičnog događaja stigla ministarka Danica Grujičić, nešto kasnije Branko Ružić i on.

“Bili smo sve vreme sa mojim saradnicima iz forenzike na licu mesta, međutim, odlično znate da zločin nastaje nizom bioloških, socioloških i psihičkih faktora koje policija nije mogla da zna i da pretpostavi da će tako nesto da se desi”, pojasnio je Gašić.

Upitan da li snosi odgovornost za sve što se dogodilo, Gašić je odogvorio potvrdno.

“Da, snosim i ja, snosite i vi. Svi mi zajedno snosimo odgovornost”, zaključio je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Izvor: telegraf.rs