Milojka i njen muž imaju biznis kojem se svi dive: Vratili se iz Švajcarske i napravili čudo u srpskom selu (VIDEO)

|

Miljojka Lukić iz sela Ovsište seoskim turizmom počela je da se bavi kada se sa mužem vratila iz Švajcarske. Znanje i iskustvo koje su tamo stekli primenili su na sopstvenom gazdinstvu.

Njihova kuća udaljena je od puta, a priroda koja ih okružuje je prelepa tako da su se sve kockice sklopile. Prvi gosti su počeli da dolaze. Najpre je došla jedna žena iz Beograda sa dva unučeta i posle toga je sve išlo svojim tokom.

Oni imaju porodični apartman i nekoliko zasebnih soba. Miljojka kuva za sve goste, ima domaće sirovine, čuvaju svinje, imaju kokoške, a kuvaju na smederevcu.

Za doručak gostima sprema kačamak od svog belog kukuruza koji se melje na obližnjoj vodenici, dok za ručak mesi integralni hleb koji se peče u furuni.

Njihovi gosti najviše vole sarme, pihtije, a najviše njih dolazi iz Beograda, a ima ih i iz Švajcarske koji se redovno vraćaju, priča Miljojka za Agromediju.

Lukići se ovim poslom bave zato što to vole a ne zato što moraju. Miljojka bi volela da ovaj posao nastave mlađi ukućani, koji sada uz njih stiču svoja prva znanja.

Ona naglašava da ovo nije posao danas hoću, sutra neću, pet dana radim, pa tri ne radim, nego posao koji se stalno radi i gde nema vikenda, pa ko reši da se upusti u seoski turizam mora prvo dobro da razmisli.

Miljojka je rekla da se nikad nisu ni reklamirali jer u njihovom slučaju reklama ide od usta do usta i da je njihova najbolja reklama preporuka.

Video snimak pogledajte OVDE.

Izvor: kurir.rs