Majku Mirke Vasiljević često gledamo na televiziji: Životi ljudi su u njenim rukama, evo kako izgleda Mirjana i čime se bavi (FOTO)

|

Naša poznata glumica Mirka Vasiljević, na javnu scenu je još od kad ima petnaest godina, a u svemu što je u životu želela, podršku joj je pružala majka Mirjana. Danas je Mirka ostvarena žena i majka četvoro dece.

Mirjanu Vasiljević, od koje je glumica nasledila harizmu, lepotu i stav, viđamo na malim ekranima često, ali malo ko je znao o kome se zapravo radi. Uostalom, to i ne čudi jer imaju potpuno različite profesije.

Mirjana je direktorka Sektora za upravljanje vazdušnim saobraćajem, meteorološkim uslugama i uslugama vazduhoplovnog informisanja Kontrole letenja Srbije. Za vazduhoplovstvo se opredelila veoma rano, baš kao i Mirka za umetnost.

‒ Kontrole letenja različitih zemalja moraju da budu usklađene, sve mora da bude harmonizovano i bez ikakvog zastoja zato što avioni na granici ne mogu da stanu. Iz tog razloga i kontrolori moraju da budu fokusirani pa su smene takve da u okviru radnog vremena u kontinuitetu mogu da rade najviše dva sata. Tokom letnje sezone, u vreme najgušćeg saobraćaja, čak i samo jedan sat,nakon čega sledi sat vremena pauze ‒ rekla je Mirjana Vasiljević u jednom intervjuu njena zaduženja na radnom mestu.

Izvor: hellomagazin.rs