Majka učenice o napadu u Veneciji: “Deca su pevala, grupa Albanaca ih je psovala na srpskom” – Oglasilo se i ministarstvo prosvete

|

Incident na ekskurziji srpskih učenika u Veneciji dogodio se sinoć kada ih je grupa Albanaca napala a među napadnutim učenicima ima i povređenih – jednom dečaku glava je rasečena staklenom flašom, te je bio na ušivanju, dok se za jednu učenicu sumnja da joj je slomljeno rebro.

Kako je ispričala majka jedne učenice koja je bila u grupi napadnutih đaka, incident se dogodio posle večere.

“Deca su se smestila u hotel u Lido di Jesolu i nakon večere otišli su na plažu”, kaže ona i objašnjava šta se dalje dogodilo.

Dok su se družili na plaži, srpskim učenicima je prišla grupa Albanaca.

“Deca su tamo mirno sedela, slušala muziku i pevala, kada im je prišla veća grupa Albanaca sa staklenim flašama. Psovali su ih na srpskom”, objašnjava ona situaciju koja je prethodila napadu.

“Revoltirani smo svi”, zaključuje ogorčena majka jedne od učenica koja je bila na ekskurziji.

Podsetimo, u pitanju su učenici Zubotehničke škole u Beogradu. Jedan učenik četvrtog razreda Zubotehničke škole iz Beograda lakše je povređen ispred hotela na ekskurziji u Italiji, u mestu Lido di Jesolo.

Radi se o lakšoj telesnoj povredi, ukazana mu je pomoć u zdravstvenoj ustanovi, nakon čega se vratio se u hotel. Prema dobijenim informacijama od direktorke škole, incidentu su prethodile provokacije na plaži između grupe mladića i učenika Zubotehničke škole, a sukob se nastavio ispred hotela.

O incidentu je obaveštena italijanska policija. Svi učenici su dobro i prema planu ekskurzije vraćaju se sutra u Beograd.

Izvor: novosti.rs