Leskovčaninu gazda za rođendan poklonio putovanje u Pariz: “Iznenađen sam, pamtiću ovo celog života”

|

Biznismen iz Leskovca, Gradimir Mitić, svog zaposlenog častio je za rođendan putovanjem u Pariz, pritom mu je dao i džeparac.

Pošto je u prošlosti svašta prošao i doživeo, Gradimir, koji sada ima dve firme i ponosni je otac troje dece, odlično zna kako je biti radnik za platu, pa je odlučio da pored svog lagodnog života, olakša život i svojim zaposlenima.

Zato je želeo da svom radniku Vitomiru Cibiću ulepša rođendendan jednim putovanjem:

– Nikada neću naći radnika kao što je Vitomir, on kod mene radi oko četiri meseca. Ja sam neko ko se trudi da mu radnici budu srećni i zadovoljni. Razgovarajući sa svojom suprugom došao sam na ideju da mu poklonim putovanje u Pariz za rođendan, da ode malo da se odmori. Uplatio sam putovanje, i dao mu novac za džeparac – kaže Gradimir i dodaje:

– Ja imam dosta novca, nekada sam ga i u džakovima nosio, ali mi nikada nije bio bitan. Ukoliko želite dobrog radnika, morate i da ga dobro platite. Ja imam dve firme i u svakoj su radnici zadovoljni. Kod mene postoji pravilo, kada idu na odmor od mesec dana, ako im toliko treba, to nije problem. Uz sve što je plaćeno dobijaju i bonus od 200 do 400 evra kako bi imali da uživaju. Ja se vodim politikom, ako radnika platite kako treba, daće svoj maksimum i plašiće se da ne izgubi posao, a tada je lepo i meni i njima. Imam sigurne i dobre radnike, a oni imaju sjajnu platu i lep život. Koliko god da zaradim, ja trošim. Bitno mi je da dva puta godišnje odem na more na po pet dana, jer tako volim. Imam ženu i troje dece, tako da sam posvećen njima i svim mojim radnicima.

Vitomir se trenutno poslovno nalazi na putu u Nemačkoj, pa bi nakon toga trebalo da ode u Španiji. Pored svega što je za njega uradio, Gradimir je odlučio da mu plati hotel i troškove kako bi on ostao tamo dva dana, da se odmori i malo obiđe Španiju.

Vitomir se nakon svih iznenađenja,koje mu je poslodavac priredio, oglasio i izneo svoju stranu priče – a osreću i zahvalnost njegovom poslodavcu, nije moga da sakrije.

– Nisam očekivao tako nešto, jer ja samo radim svoj posao, a to je bilo veliko iznenađenje za mene. Jako sam prijatno iznenađen, jer celog života radim, a nikada nisam dobio tako nešto. Hvala mu na tome, zaista jedno fenomenalno iznenađenje – kaže Vitomir.

Izvor: biznis.telegraf.rs