Konobar zaradio 17.000 evra zahvaljujući mudroj odluci poslodavca: Ovako zaposleni rade savesno kao da su vlasnici restorana

|

Ugostitelji širom Evrope suočavaju se sa deficitom radne snage, ali to nije slučaj i sa Mišelom Peklardom iz Ciriha, koji se dosetio kako da privuče i zadrži radnu snagu. Naime, on je svojim zaposlenima omogućio da sa njim dele ukupan prihod.

A da ni plata konobarima nije mala, govori činjenica da je jedan od njih u junu zaradio oko 17.200 evra, zahvaljujući novom načinu nagrađivanja zaposlenih.

Naime, ugostitelj, koji sa partnerom drži 16 lokala, omogućio je svojim radnicima da sa njim dele ukupan prihod prenosi Poslovni.hr.

Kako je objasnio za švajcarski list, tokom leta, kada su čak i terase pune gostiju, mora da ima na raspolaganju što veći broj konobara. Kako bi ih zadržao, napravio je dogovor sa njima da će im dodavati na platu iznos između 7 i 8 odsto ukupnog prihoda restorana, a ideja se ispostavila vrlo profitabilnom za obe strane.

“Rezultat je da u proseku naši zaposleni dobijaju između 8.000 i 12.000 franaka mesečno”, otkrio je ugostitelj, koji navodi da zaposleni sada imaju i veću motivaciju za rad.

“Zaposleni rade savesno, kao da su sami vlasnici restorana”, ističe vlasnik lanca restorana.

Izvor: alo.rs