Kazne idu od 200 do čak 5.000 evra: U Grčkoj počelo sankcionisanje za prekršaj koji nehotice pravi veliki broj Srba

|

Prema rečima Srba koji žive u Grčkoj, tamošnja policija počela je da naplaćuje kazne za neodgovorne pušače koji iz automobila bacaju opuške kroz prozor automobila. Administrator fejsbuk grupe “Live from Greece”, Ana Nikolić, upozorila je sve Srbe koji letuj na Halkidikiju da su nadležni počeli da kažnjavanju prekršaj koji praktikuje veliki broj Srba.

Naime, bacanje opušaka kroz prozor automobila, počelo je da se sankcioniše, a ona je juče tokom dana, bila svedok kada je Vatrogasna služba napisala kaznu jednom vozaču.

“Juče je na Halkidikiju jedna osoba novčano kažnjena zbog bacanja opuška iz auta. Kaznu je napisala Vatrogasna služba. U periodu kada su velike suše i visoke temperature, bacanje opuška u prirodu može vrlo lako izazvati požar. Vatrogasci patroliraju Halkidikijem, ali i drugim destinacijama zbog izuzetno visokih temperatura”, stoji u objavi.

Najblaža kazna za ovaj prekršaj od strane Vatrogasne službe je 200 evra, ali se novčana kazna skalira u zavinosti od kategorije rizika. Ukoliko napravite prekršaj u periodu kada postoji visok rizik od p0žara kao što je sada, kazna bi bila minimum 400€, a verovatno i više. Maksimalna kazna je 5000 evra u slučaju ponovljenog prekršaja.

Izvor: blic.rs