Jelena Đoković prvi put o majci i ocu: “U teškim uslovima su nas podizali”

|

Jelena Đoković, supruga najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića i direktorka Fondacije “Novak Đoković”, ne voli da medijski eksponira članove porodice. Ipak, sada je to učinila, i istakla kako je zahvaljujući ocu Miomiru i majci Veri stekla obrazovanje i samostalnost, ali i naučila da je porodica iznad svega.

Danas, kada je i sama supruga i majka, oslanja se na vaspitanje koje je ponela iz kuće, kao i na reči kojima su majka i otac usmeravali dve godine stariju sestru Mariju i nju.

“Verujem da žene mnoge osobine steknu gledajući svoje roditelje, ponajviše majke. Moja majka je mene i sestru rano rodila, podizala nas je i sve vreme radila. Ništa joj nije bilo teško, lavovski se borila da nam omogući kvalitetan život i obrazovanje, u vrlo teškim uslovima”, rekla je Jelena, koja i za oca ima reči hvale.

“Najlepše od svega je što sam u ocu videla odobravanje i osnaživanje te mamine lavovske crte. Zbog takvih roditelja sestra i ja se trudimo da budemo samostalne, te ne čekamo da nam bilo šta padne u krilo, već se borimo za to. Savetovala bih i ostale mlade žene da se svim srcem bore za ono u šta veruju”, poručila je Jelena Đoković.

Izvor: blic.rs