Hrvatica peva za Srbiju, Breskvicu žele u narodnoj nošnji, Konstrakta mesi hleb: Ovako će izgledati nastupi za Pesmu Evrovizije večeras

|

Srbija ove nedelje bira svog predstavnika za Pesmu Evrovizije, koja se održava u maju u Švedskoj, a prvo polufinale je večeras u čuvenom Studiiju 8.

Dobrih pesma je nekoliko, a nastup može presuditi ko će osvojiti simpatije publike i žirija. Najviše se očekuje od Ane Đurić Konstrakte, koja je pre dve godine osvojila publiku perući ruke na sceni, a sad je spremila nešto potpuno drugačije.

Konstrakta će mesiti hleb na sceni tokom izvođenja pesme “Novo, bolje”.

“Ne smem ništa da otkrivam o nastupu. Biće nešto kompleksnije nego pre dve godine, ali opet, osećam kao da je ovo nastavak priče. Ćaskali smo o ovogodišnjem nastupu, ali morali smo da rešimo i neka nerešena pitanja koja se vuku još od numere “In corpore sano” i legendarnog stiha “umetnica mora biti zdrava”. Umetnica je zdrava, knjižicu ima”, otkrila je Kostrakta, koja nastupa u drugom polufinalu, zakazanom za četvrtak, 29. februar.

U prvom polufinalu će na scenu izaći Breskvica, koja s pesmom “Gnezdo orlovo” važi za favorita. Ona se ipak neće pojaviti u narodnoj nošnji, kao što pišu fanovi na društvenim mrežama. Najbolji nastup imaće Filari, koji će biti sam na sceni i imaće sjajne specijalne efekte.

Najviše komentara sigurno će izazvati izvođenje pesme “Elektroljubav” Saše Baše i Virtual Rituala, koji su tražili da u studio RTS na Košutnjaku donesu toalete.

“Saša Baša će imati “toi toi” na sceni. Neki su se bunili protiv te ideje. Bolji su nastupi u drugom polufinalu. Izvođači nisu bili preterano maštoviti, kao da nikad nisu gledali Evroziviju i PZE i bili upućeni u mogućnosti RTS. Teja Dora će biti sama na sceni. Pričaju da favorit može da bude i Zorja, ali njenog nastupa se ne sećam”.

Pesmu za Evroviziju će voditi Dragana Kosjerina, na sceni će joj se pridružiti glumac Slaven Došlo, dok će u “grin rumu” biti, kao i ranijih godina, Kristina Radenković i Stefan Popović.

“Voditelji su obučeni bolje od nekih izvođača. I oni će zapevati za sceni, i to hitove grupe ABBA”, otkriva sagovornik iz organizacije.

Martini Vrbos su pojedini zamerili “kako Hrvatica da peva na srpkom izboru”, dok je Anđela Ignjatović Breskvica digla prašinu jer peva pesmu koja je, prema mišljenju pojedinaca na društvenim mrežama “genocidna”. Prašina se slegla i sada je vreme da i Srbija sazna ime svog predstavnika, a to će i učiniti u dva polufinala i finalu koje će biti održano 2. marta.

Za pobedu će se boriti 28 kompozicija, a novog predstavnika Srbije na Evroviziji u Malmeu biraće glasovi žirija i publike. Osim gledalaca RTS, koji će takmičenje moći da prate na Prvom programu i putem RTS Planete, Pesmu za Evroviziju, tačnije veliko finale u subotu veče, moći će da prate i gledaoci širom Evrope i sveta putem zvaničnog Jutjub kanala Pesme Evrovizije.

Izvor: mondo.rs