Helikopteri nad Banjskim Poljem, jedan krenuo ka Borskom jezeru – Igor Jurić: “Moramo se pripremiti i na najružniji scenario”

|

Dva helikoptera u službi Ministarstva unutrašnjih poslova trenutno sa niske visine obilaze područje na kojem je prijavljen nestanak dvogodišnje devojčice Danke Ilić, kao i obližnju šumu.

Ponovo sve vrvi od policije, dolazak helikoptera uneo je pometnju među meštanima. Svi su iz okolnih kuća izašli kako bi videli o čemu se radi, dok helikopterska jedinica MUP sporo obleće delove obližnje šume sa niske udaljenosti sve do pojate gde je prijavljen nestanak.

Kako javlja reporterka Kurira, jedan helikopter je upravo krenuo u pravcu Borskog jezera, a drugi je i dalje na niskoj visini suprotnog smera odakle se devojčici gubi svaki trag.

Igor Jurić ponovo se oglasio o nestanku male Danke. Napominje i da jedinu šansu da je dete živo vidi u tome da se neko javi i traži novac.

“Mislim da je sada mnogo važno i jedinu šansu vidim u tome da se neko javi i traži novac. Ja jedino u tome vidim čudo da je dete živo. Rekao sam i moramo se pripremiti na najružniji scenario, s obzirom na veliki protok vremena. Ta opcija je realna i objektivna, a sa druge strane, i kao narod i kao nacija imamo pravo da verujemo u čudo i ja se nadam tom nekom čudu i da ćemo danas upravo dobiti vest da je ona pronađena”, poručuje Jurić.

Jurić ističe i da, iako majka nije zvanično pod istragom, ona, kao i svi najbliži su prve osumnjičene osobe.

“Zvanično majka nije pod istragom, ali s obzirom na okolnosti, nema osobe koja nije osumnjičena. Kada je nama Tijana nestala, mi smo bili prvi koji su bili osumnjičeni. Dok se ne potvrdi šta se dešavalo i kako je devojčica nestala, ta sumnja neće nestati. Mora o svemu da se govori, ako postoji bilo kakav problem u porodici, mora se biti iskren”, zaključuje Igor Jurić.

Izvor: espreso.co.rs