Gordana Šaulić zabranila Šabanovu pesmu: Njegov prijatelj ostao je uskraćen za muzičku želju u emisiji “Balkanskom ulicom”

|

Emisija „Balkanskom ulicom“ zanimljiv je spoj razgovora sa voditeljkom i muzičkih želja koje gostima u pauzama izvodi bend. Međutim, slavnom estradnom fotografu Zoranu Kuzmanoviću Munji jedna muzička želja ostala je neispunjena.

Naime, na kraju emisije trebalo je da se po Zoranovoj želji svira pesma „Žal“, koju je otpevao njegov prijatelj Šaban Šaulić. Iako je snimljena relativno skoro, 2013. godine, postala je veliki kafanski hit. Ali, Šaulićeva supruga Gordana, naslednik autorskih prava, ne dozvoljava da se izvodi, bar ne javno.

“Trebalo je da ide pesma „Žal“, ali zbog autorskih prava „gospođe ministarke“, sa kojom ću morati da se tužim, idu „Šadrvani“, rekao je Zoran Kuzmanović Munja.

Fotograf je povodom sedamdesetog rođendana i pola veka karijere dao intrvju za “Kurir” u kome opisuje koliko je bio blizak sa kraljem narodne muzike.

“Mnogo je tu tužnih i lepih priča. Obišao sam ceo svet s Miroslavom Ilićem i Šabanom Šaulićem. Drago mi je što sam sa Šabanom proveo godine svog života. Mi smo se poznavali, ali smo počeli da se družimo 1976, kad je čuo da sam zbog njegove pesme „Uvenuće narcis beli“ razbio 24 prozora. Postali smo kućni prijatelji. Sve njegove privatne fotografije sam ja uradio. Od dečjih rođendana do slavlja”, ispričao je Munja u pomenutom intervjuu.

Izvor: hellomagazin.rs