Glas Gorice Nešović bio je omiljen među slušaocima: Vodila je jutarnji program i borila se u tišini

|

Jedna od najpoznatijih radijskih voditeljki Gorica Nešović, napustila nas je danas u 59. godini.

Karijeru je započela sa navršenih 18 godina, postavši član redakcije Omladinskog programa Ritam srca, koji se u to vreme emitovao na Studiju B, a kasnije postao i Radio B92. Od 1989. do 1991. želela je da isproba različite žanrove : Poplava, Vampir kviz, One man show. Vodila je emisije na Trećem kanalu, devedesetih godina, a potom i zabavno muzičke programe Videodrom i Neosvest na Televiziji Studio B. Pored toga bila je i urednica beogradskog Radija City.

Radila je i kao Disk-džokej u tadašnjim popularnim klubovima Akademija, Fuzija i Buha, da bi nakon toga Gorica počela da radi kao programska direktorka Radija B92 i voditeljka najslušanijeg radijskog jutarnjeg programa u Srbiji „Dizanje”.

Slušaoci su mogli da slušaju emisiju Buđenje, na Prvom programu Radio Beograda, koju je vodila sa prijateljem i kolegom Draganom Ilićem. Nakon četiri godine vođenja emisije koje je ovaj voditeljski par stvarao, prešla je na frekvencije novog radija – Indeks.

Oni su zajedno uređivali i vodili jutarnji program „Buđenje” svakog radnog dana na pomenutom radiju. Gorica i Dragan uvideli su da su odličan tandem, te su počeli da zajedno vode jutarnji program “Dizanje” na radiju „B92“. Osnovali su i produkciju Supermiš d.o.o.

Gorica je u svojoj karijeri napisala i tri romana, „Priči nikad kraja” sa prijateljicom i spisateljicom Jelicom Greganović, „Kuvarica” i „Nije strašno ako padneš, strašno je ako ne ustaneš”.

Izvor: 24sedam.rs