Dramatični prizori poplava iz Srbije: Obrušio se deo auto puta na Moravskom koridoru – Čeka nas kišna noć

|

Jaka kiša koja od sinoć pada širom Srbije dovela je do izlivanja reka i bujičnih potoka, zbog čega je proglašena vanredna situacija u preko 40 gradova i opština. Urušen je deo mosta u Adranima kod Kraljeva, poplavljen je deo Kliničkog centra u Kragujevcu, a dramtični prizori stižu i iz Koceljeve, Kosjerića, Aleksandrovačke župe, Brusa, Medveđe, Kruševca, Sokobanje, Čačka, kao i mnogih saobraćajnice u Beogradu.

Obilne padavine donele su probleme u saobraćaju na mnogim putnim pravcima, kaže Tamara Ninić iz Auto-moto saveza Srbije, koja savetuje da ukoliko ste u mogućnosti, odložite putovanje, bar dok se vremenske prilike malo ne stabilizuju. Ukazuje da su kritična područja Sokobanje i Jagodine, ali i Čačka, Mladenovca, Kruševca, Kraljeva, Kuršumlije i Novog Pazara.

“Prema informacijama koje smo dobili od javnog preduzeća ‘Putevi Srbije’ i dalje je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Čačak-Kraljevo kod mesta Adrani. Alternativni putni pravac je preko Mrčajevaca, Knića, Gruže i Kraljeva”, kaže Ninićeva.

Između Kuršumlije i Kuršumlijske banje na snazi je obustava saobraćaja, kao i na deonici Lučani–Markovica, gde je došlo do izlivanja vode na kolovoz. Na putu Valjevo-Kosjerić u mestu Brajkovići situacija je nešto bolja. Saobraćaj je sada delimično normalizovan i vozila se propuštaju naizmenično.

Izvor: mondo.rs