Dragan Đilas: Vučić me saslušao, rekao da će do kraja nedelje da saopšti svoj stav

|

Lider SSP Dragan Đilas rekao je, nakon jučerašnjeg sastanka u Predsedništvu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da je izneo zahtev za novim izborima u Beogradu do kraja ove godine. Saslušao me i rekao da će razgovarati sa svojim stranačkim kolegama i da će do kraja nedelje da saopšti svoj stav o ovome o čemu smo danas razgovarali, naveo je.

Lider SSP je rekao da nisu imali veliki stepen saglasnosti oko onog u vezi o čemu su pričali. Ono o čemu smo imali (saglasnost) je to da će pred Srbijom biti apsolutno veliki izazovi u vremenima koja dolaze. rekao je. Ali su se, kako je dodao, složili i oko toga da je legitimitet jako važan za svaku vlast. Đilas je rekao da vlast može da se napravi kada bi neki opozicioni odbornici pretrčali kod vlasti, ali da takva vlast ne bi imala legitimitet.

Đilas je rekao da žele da nastave borbu za bolje uslove, da “Srbija bude deo zapadnog sveta”. “Jedino novi izbori u Beogradu, u drugačijim uslovima i u drugačijoj atmosferi, mogu da obezbede da se volja Beograđana, koja je pokazana na ovim izborima, do kraja poštuje. Da li će ostale opozicione stranke ostati na pozicijama pre izbora ili će da pretrče u vlast – ja to ne mogu da tvrdim. po onome što vidim – to deluje tako. Ali nijedna vlast koja nema legitimitet ne može da vodi ovaj grad, ne može da bude stabilna, bio sam gradonačelnik, znam o čemu pričam, zato ću se boriti da pre svega kroz razgovore dođemo do rešenja”, naveo je, dodajući da je u ovom trenutku najpotrebnije smanjenje tenzija.

Izvor: rs.n1info.com