Doneto prvo rešenje za državnu pomoć majkama za kupovinu stana: Skućila se porodica iz Sombora sa tromesečnom bebom

|

Komisija za dodelu novčanih sredstava za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu kuće ili stana po osnovu rođenja deteta donela je prvo pozitivno rešenje, kojim se odobrava pomoć države u iznosu do 20.000 evra za kupovinu ili izgradnju prve nekretnine, a u okviru mere pomoći za majke koje su dobile dete nakon 1. januara ove godine.

Ministar finansija Siniša Mali i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić ponosni su što je država još jednom pokazala da je sposobna da pomogne građanima u rešavanju važnih životnih pitanja.

Prvo rešenje dobila je porodica iz Sombora, koja ima tromesečnu bebu, i koja kupuje prvi stan, od 96 kvadrata.

“Veoma sam srećna što je vladina komisija kojom predsedavam donela prvu pozitivnu odluku o dodeli novčanih sredstava za učešće u kupovini prve nepokretnosti, a na osnovu rođenja deteta u ovoj kalendarskoj godini”, izjavila je Kisićeva.

Ministarka Darija Kisić je pozvala sve žene koje su i koje će u ovoj, i u narednim godinama, postati majke, a koje nemaju rešeno stambeno pitanje, da iskoriste sjajnu mogućnost koju im pruža država.

“Izdvajanja za decu i povećanje nataliteta nisu trošak već investicija. Dece treba da se rađa što više i nadam se da ćemo kroz ove mere potrošiti mnogo novca jer će to značiti da se rodili mnogo beba. Nadam se da će porodica iz Sombora uživati u svom novom domu”, zaključio je ministar finansija Siniša Mali.

Izvor: srbijadanas.com