Dok je region tragao za Vanjom, osumnjičeni za ubistvo bio na Fejsbuku: Vanja ubijena iz pištolja, otac ostaje u pritvoru

|

1. decembra kada je, kako se sumnja, pobegao iz Severne Makedonije, Ljupčo Palevski, jedan od osumnjičenih za ubistvo Vanje Gorčevske (14), objavio je poslednji post na Fejsbuku, na kojem je bio vrlo aktivan.

Dok je celo region tragao za nestalom devojčicom, a ljudi delili apel na društvenim mrežama, osumnjičeni Palevski je dnevno objavljivao političke poruke sa nacionalističkim i antizapadnim sadržajem. Njegova poslednja objava bila je u petak, 1. decembra u 13.51.

U petak, kada se završavao samit OSCE u Skoplju, objavio je šest poruka na Fejsbuku u vezi sa politikom, prenosi Telma. Osumnjičeni je 29. novembra, dva dana nakon nestanka i ubistva devojke, objavio video obraćanje svojim pratiocima, opet vezano za politiku, kao i nekoliko drugih političkih objava.

Samo dan nakon Vanjinog ubistva, održao je govor od sat i po u kome je govorio o pranju novca u Makedoniji. Istog dana objavljuje i 2,5-časovnu video debatu. Postoji i nekoliko drugih političkih objava.

Na dan kada je Vanja oteta i ubijena, nije objavio ništa na Fejsbuku. 22. novembra, kada je nestao ubijeni Panče Žežovski iz Velesa, Palevski je imao nekoliko političkih objava na svojoj Fejsbuk stranici.

Ni u jednom momentu nije spomenuo nestale ljude za kojima je tragala cela Makedonija. Umesto apela, objavljivao je svoje političke stavove, kao i stavove svog političkog pokreta “Desna”. Sa ovim pokretom su povezani i ostali osumnjičeni za ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog.

Posle jednonedeljne potrage, Tužilaštvo je u nedelju saopštilo da je pronađeno beživotno telo devojčice, kao i 74-godišnjeg muškarca. Oboje su ubijeni. Za ubistva je osumnjičeno pet osoba, a sumnja se da je Palevski pobegao iz zemlje. On je bivši građevinski preduzetnik, a sada politički aktivista iz Skoplja.

Otac ubijene 14-godišnje Vanje Gorčevske saslušan je u policijskoj stanici, nakon što je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je devojčica za kojom su tražili od ponedeljka pronađena mrtva, potvrđeno je u Tužilaštvu, javlja MIA. Odatle poručuju da će on biti zadržan do sutra da bi se razjasnilo njegovo učešće.

Izvor: telegrf.rs