Dok drugi satima čekaju na granici, on se već kupa u moru: Jedan vozač tvrdi da je pronašao put do Grčke bez gužve

|

Već danima čitamo o kilometarskim kolonama na graničnim prelazima, te mnogi vozači pokušavaju da pronađu zamensko rešenje. Kako je u toku letnja sezona, najveće gužve su na graničnim prelazima koji vode ka moru, naročito Grčkoj.

Primera radi, juče na graničnom prelazu Bogorodica između Severne Makedonije i Grčke, koloni vozila se nije video kraj.

Danas je na Fejsbuk stranici “Grčka uživo” osvanula objava od jednog vozača, koji tvrdi da je pronašao najbolji put da se izbegne gužva i podelio ga sa ostalim članovima grupe.

“Najbolji put da se izbegne gužva, put je vrlo dobar, a ulaz u Grčku preko Niki (Megjitlija) blizu Bitolja. Možda ima neki kilometar više nego preko Evzoni, ali uopšte nema čekanja”, podelio je informaciju sa ostalim članovima grupe jedan vozač.

Međutim, u komentarima objave ovog vozača, mišljenja su podeljena.

“Mi smo otišli na taj prelaz kad smo išli s Lefkade jedne godine kako bismo izbegli Evzoni. Put je bio blagi užas, a na kraju je i tu bilo gužve. Manje nego na Evzoniju, ali nije ni da smo samo prošli”, napisao je jedan član pomenute grupe, a drugi se nadovezao:

“Put je solidan, ali i naporniji za vozače zbog dosta krivina na nekim deonicama. Plus, saobraćaj teče sporije zbog ograničenja u zapadnom delu Severne Makedonije. Da ne pričamo o tome da se uglavnom vozi magistralnim putevima i kroz naselja. Dvaput razmisliti da li proći ovim pravcem”, kaže drugi vozač.

Izvor: telegraf.rs