Deda Tiki odbijen produžetak vozačke: Sa 94 godine on je najstariji vozač u Srbiji, ali Zakon je rekao svoje

|

Tihomir Bešević iz Ivanjice ima 94 godine i najstariji je aktivni vozač u Srbiji. Ipak, budući da Zakon tako nalaže, morao je ključeve svog mercedesa da okači o klin.

Posle isteka vozačke dozvole ona mu više nije produžena. Iza njega je više od 70 godina vozačkog staža i na hiljade pređenih kilometara, a njegovo ime kao vozača ostaće upamćeno, ne samo u Ivanjici, već u celoj Srbiji.

“Sad će drugi da me voze ili da idem peške. Mada, u ovim godinama i nemam neku potrebu za dalekim relacijama. Od kuće do moje kafane, do prodavnice i do lekara i to je to”, kaže deda Tika.

Tihomir je živi dokaz da su godine samo broj na papiru i da je stanje duha najbitnije. Dok je bio mlađi bez problema je vozio do Turske, Italije, Nemačke i Austrije, a tokom svog višedecenijskog vozačkog staža ostao je, kako kaže, veran samo kralju automobila – Mercedesu.

Kako objašnjava, oprez je najbitniji u saobraćaju, bez obzira koliko godina imate.

“Voziti prema ograničenjima i ne biti bahat u saobraćaju, voditi računa o sebi, ali i poštovati druge učesnike. To čini dobrog vozača”, kaže Tihomir.

I dok mnogi njegovi vršnjaci ne mogu ni da ustanu iz kreveta, ovaj Ivanjičanin, spretan i okretan, i dalje je aktivan. Meštani i komšije kažu da je Tika takav vozač, da bi bez problema mogao da vozi i do 100 godine, ali zakon je ipak rekao – ne.

Izvor: telegraf.rs