Danas stižu pljuskovi sa grmljavinom, pašće velika količina kiša – na snazi narandžasti meteo alarm

|

Republički hidrometeorološki zavod dao je obaveštenje da se danas očekuju kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom, koji će se intezivirati posle podne i uveče.

Širom zemlje očekuje se od 15 do 30 mm padavina, lokalno i više, objavljeno je na sajtu RHMZ-a.

Na području Šumadije, Pomoravlja jugoistočne i jugozapadne Srbije, i Kosova i Metohije na snazi će biti narandžasti meteo alarm.

U ostalom delu zemlje na snazi će biti žuti meteo alarm.

Danas će biti pretežno oblačno mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Posle podne i uveče više padavina praćenih grmljavinom.

Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u brdsko-planinskim predelima povremeno jak, južni i jugoistočni, na severozapadu Srbije kratkotrajno i severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od 9 do 16, najviša dnevna od 19 do 22.

U glavnom gradu danas pretežno oblačno, jutro i toplije, pre podne uglavnom suvo, posle podne i uveče s kišom i pljuskovima, a moguća je i grmljavina.

Vetar slab i umeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 13 do 16, najviša dnevna oko 21.

Mnogima je pad temperature bio dobrodošao da se rashlade posle leta za koje su mnogi izračunali da je bilo jedno od najtoplijih otkad se temperature mere.

Mesec oktobar, ako je sudeći prema prognozama, obećava Miholjsko leto.

Prema prognozi Akuveder (AccuWeather) za oktobar u Beogradu prognozirane su temperature od oko 20 stepeni Celzijusa sa samo tri kišna dana do 20. u mesecu.

Biće par dana između tih dvadesetak kad će temperatura pasti za par stepeni, ali do 20. oktobra vreme bi trebalo da bude baš lepo i prijatno toplo tokom dana.

Čak ni jutarnje temeprature ne bi trebalo da budu niske – od 10 do 13 stepeni, što je više nego sad. Tek u poslednjoj dekadi kreće pad na jutarnje od 5 stepeni Celzijusa i dolazak kiše i najviših dnevnih od petnaestak stepeni.

I sam početak novembra prema ovoj prognozi beleži najviše dnevne temeprature od 17-18 stepeni.

Izvor: kurir.rs