Curkovićima izgorela cela kuća – Samo ikone ostale čitave: Sve je nestalo u roku od 5 minuta

|

Porodici Curković iz Maradika se 5. jula dogodila velika nesreća, koju će pamtiti ceo život. Usled eksplozije punjača za mobilni telefon, za pet minuta izgorela je kuća do temelja. Ipak, nakon ovog nemilog događaja, celo selo je porodici Curković priteklo u pomoć.

Od porodične kuće u kojoj su živeli baka i deka, a potom i unuci, nije ostali su samo zidovi koji više nemaju nikakvu ulogu.

Sve je buknulo u roku od pet minuta. Članovi porodice nisu znali uzrok, dok im vatrogasci nisu rekli da je požar izazvala eksplozija punjača, koja je najpre zahvatila krevet pa redom sve. Sve to se dešavalo dok su pojedini ukućani i rođaci bili u kući, i odmah su pokušali da ugase požar, ali bezuspešno.

A onda su prisustvovali čudu.

“Apsolutno je sve izgorelo. Sav nameštaj, samo su ikone ostale čitave. To je neverovatno”, rekao je stanar Marko Curković.

Nakon što se utvrdila šteta, sve komšije, rođaci i prijatelji su se udružili i napravili plan za izgradnju nove kuće.

“Sada treba da postavimo armaturu, da postavimo temelje. Početak je najteži, nadamo se da ćemo brzo ovo da uradimo. Svi meštani, komšije, prijatelji su nam pritekli u pomoć”, ispričao je Marko za TV Prva.

Izvor: espreso.co.rs