Crnogorski novinar, mrzitelj Novaka govorio o meču Srbija – Crna Gora: Šofranac sve iznenadio najavom

|

Fudbaleri Srbije i Crne Gore odmeriće snage na Marakani večeras od 20.45 u meču odluke za obe reprezentacije kada je u pitanju plasman na Evropsko prvenstvo.

Ukoliko želi da sama odlučuje o sudbini Srbija mora da pobedi, dok Crnogorcima odgovara i remi. Reprezentativci Crne Gore i njihov selektor Miodrag Radulović su bili prilično dobro raspoloženi na konferenciji za medije, naročito kada ih je iznenadio član delegacije FSS.

Oni veruju da mogu u najvažnijoj utakmici u svojoj istoriji dođu do pobede na Marakani i obezbede prvi plasman na EURO.

Na treningu “Sokolova” bio je i najpoznatiji sportskog novinara Crne Gore, Nebojša Šofranac, koji će i komentarisati TV prenos utakmice za crnogorsku nacionalnu televiziju.

Novinari su ga upitali i za kratku analizu utakmice i očekivanja od utakmice na Marakani, a on je u razgovoru za Telegraf rekao da očekuje efikasnu utakmicu sa mnogo golova.

“Došlo je dotle da je stvarno utakmica odluke, ako neko pobedi imaćemo faktički rešenu situaciju, ako bude nerešeno, onda ćemo morati da čekamo novembar, da se reši to drugo mesto, jer je jasno da će Mađarska otići sigurno. Moglo je to da bude i drugačije u ovoj grupi, na kraju može i da bude da odu tri ekipe, jer Srbija ima šansu preko baraža da ode u martu, ali je činjenica da je ovaj meč od neverovatno velikog značaja, za nas jasno jer nikada nismo bili na nekom velikom takmičenju, a ovo je možda i najjasnija prilika posle onog baraža sa Češkom pre 12 godina. Imali smo dva meča jedan na jedan sa Vučinićem, Jovetićem, Simonom Vukčevićem, tada smo mogli to da uradimo. Sada je jasno da je Srbija favorit”, rekao je Šofranac i mnoge iznenadio izjavom.

Izvor: telegraf.rs