Cake koje će vam pomoći da uštedite pri kupovini u prodavnici: Kupujte pametno i smanjite račun

|

U vreme kada se kupci svakodnevno suočavaju sa poskupljenjima namirnica, svaki savet za uštedu je zlata vredan. Iako zvuči nestvarno, ipak se uz pomoć nekih trikova može smanjiti račun.

Probajte svetsku hranu

Na rafovima koji su označeni kao različite kuhinje sveta mogu se pronaći razne svakodnevne namirnice po nižoj ceni. Među njima su paradajz ili leblebije u konzervi ili tegli, pirinač ili druge suve namirnice. Možda vam imena brendova ne zvuče poznato ali su jednako kvalitetne, a jeftinije.

Kupujte “ružno” voće i povrće

Voće ili povrće koje izgleda ne baš privlačno je često jeftinije. I ako vas vizuelno odbija ili ga uopšte ne primećujete, možete ga iskoristiti na razne načine. Cena mu je niža, a vi ćete dobiti jednako ukusne i zdrave namirnice.

Birajte namirnice sa donje police

Jeftiniji artikli se često stavljaju na donju policu u supermarketima. Tamo supermarketi drže sopstvene brendove, koji su povoljniji, a na gornjim policama izlažu poznatije i skuplje.

Kupujte zamrznuto voće i povrće

Smrznuto voće i povrće je jeftinije od svežeg, a ukusno je. Tu opciju ne bi trebalo zanemariti. Jedna od prednosti je i to što je manja verovatnoća, da ćemo ga baciti jer može da stoji duže od svežeg.

Kupujte u delu za bebe

Ne morate da imate dete da biste zavirili u deo gde su uglavnom stvari samo za njih. Tamo ćete naći različite preparate namenjene za ličnu higijenu (kupke, ulja, šampone, vatu, štapiće za uši), često na odvojenoj akciji ili sniženju kakvog nema u “običnom” delu prodavnice. Prednost je što su ti kozmetički preparati često i prilagođeni osetljivoj koži.

Izvor: mondo.rs