Anej i Ivana napustili Beograd i na planini sagradili kuću iz snova – koštalo ih duplo manje nego da su kupili

|

Dvadesete i tridesete godine kod čoveka jako su teške, jer se tada od svakoga očekuje da obezbedi sopstveni krov nad glavom. To nije lako nikome, a posebno onima koji nemaju sigurne i stalne poslove.

Jedan mladi par iz Beograda se osmelio da svoje snove pretvori u javu i da ekonomično proračuna šta je ono što im je dovoljno za život. Ivana Dukić i Anej Milanko, poznati i na Instagramu, pod profilom 8 ari sreće, gde ih prati 18.000 ljudi odlučili su da napuste gradsku gužvu. Oni su otkrili čime se bave i kako su odlučili da odu na planinu i sagrade kuću.

“Oboje radimo u IT industriji. Dugo smo u tome, shodno godinama. Ivana je Product Manager i taj posao radi oko četiri godine, ja sam programer i bavim se time oko 11 godina. Sto se tiče “preokreta”, kako kažete, možda i nije baš toliki, jer nismo napustili trenutne poslove niti nam je to plan. Krenuli smo sa idejom da uzmemo kredit za stan u Beogradu, međutim, pošto su trenutno cene nerealne, rešili smo da sa stanom sačekamo i odlučili se za avanturu sa kućicom na planini”, kaže Anej, a zatim dodaje:

“Prvo što pitam kada upoznajem neki kraj jeste na kojoj je nadmorskoj visini. Shodno tome, Divčibare su nešto što smo videli kao savršeno mesto za nas. Najbolji odnos udaljenosti od Beograda, tačnije, dovoljno su blizu da možete za sat i po vremena da pobegnete iz grada u pravu prirodu. Osim toga, dovoljno su visoke da imaju odlike prave planine”.

Oni su kuću sagradili potpuno sami, bez pomoći stručnjaka.

“Kućicu smo izgradili potpuno sami, bez majstora, samo uz pomoć nama bliskih ljudi. Tu su se istakle tate Dušan i Dušan, ali i mame, Dragana i Slavica, zatim braća Mario i Jovan, kao i naša dva druga Uroš i Sale. Ideja nam je bila da ne angažujemo majstore, nego da sami da učimo nove stvari i pokušamo da napravimo nešto, sa čime se do tada nismi susretali. Upravo zbog toga što smo je sami pravili – nastao je i naš Instagram profil. Želeli smo da pokažemo ljudima sve što smo naučili, kako smo rešili probleme na koje smo nailazili… Sve ono što mi nismo imali na jednom mestu, a bilo nam je potrebno, sada pišemo na Instagramu”, priča Anej.

Što se tiče troškova ovaj par otkriva da ih je ova kućica koštala oko 13.000 evra što je duplo manje nego da su kupovali stan u gradu.

“Da smo uzeli ključ u ruke ili da nam je neko drugi gradio kuću, po slobodnoj proceni, cena bi bila skoro duplo veća, nekih 25.000 evra”.

Izvor: kurir.rs