Advokati Kostinih roditelja: “Otac smatra da nije kriv, braniće se” – Izneli primedbe na rad Tužilaštva i otkrili šta će preduzeti

|

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv roditelja 14-godišnjeg dečaka, koji je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” lišio života devet vršnjaka i čuvara.

Povodom podizanja optužnice, danas su se javnosti obratili advokati roditelja dečaka Borivoje Borović, Irina Borović, Marina Ivelja i Ognjen Radić iz advokatske kancelarije Borović, i održali konferenciju za medije.

Advokat Borivoje Borović kaže da se stiče utisak da se ovaj predmet politizuje.

“Traženo je da suđenje bude zatvoreno za javnost zbog maloletnika koji su u predmetu. Svedoci su izlazili pod velikom traumom da svedoče”, rekao je Borović.

Oglasila se i Irina Borović:

“Tužilaštvo je prekršilo pretpostavku nevinosti jer se iz načina obraćanja Tužilaštva prejudicira krivica. U ovom predmetu svedoci smo da je Tužilaštvo pristupalo pristrasno kako u svojim radnjama tako i u obraćanju medijima”, rekla je ona i dodala:

“Predmet naše analize će biti da li taj DNK trag zaista pripada majci i kako se on tu našao. Ovde se radilo o neposrednom optuženju i onemogućeno je majci da se izjasni”.

Borivoje Borović je otkrio da je otac dečaka odbio sporazum jer smatra da nije kriv:

“Odbio je sporazum jer smatra da nije kriv i on će to dokazati u postupku. Bavio se sportskim streljaštvom. On će se braniti”, saopštio je Borović.

Podsetimo, optužnica protiv roditelja dečaka ubice je napisana na 267 strana.

Tužilac Nenad Stefanović je naveo da je otac dečaka ubice optužen zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti, kao i da postoji opravdana sumnja da je obučavao svog sina da rukuje oružjem, da gađa mete u obliku silueta ljudi.

Tužilac je detaljno opisao šta se navodi u optužnici za masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Sumnja se da je postupao suprotno Zakonu o oružju i municiji, držao je vatreno oružje umesto u metalnom šefu sa ključem u dva plastična kofera koja služe za prenos oružja a ne za bezbedno čuvanje.

Izvor: espreso.co.rs