Aca Lukas naveo pogrešna imena članova žirija u krivičnoj prijavi protiv RTS – evo kako su oni reagovali

|

Pevač Aca Lukas i njegov menadžer Saša Mirković podneli su krivičnu prijavu protiv generalnog direktora Radio televizije Srbije (RTS) Dragana Bujoševića, urednice zabavnog programa RTS-a Olivere Kovačević i pet članova žirija “Pesme za Evroviziju ’22” jer su, kako je navedeno, “uticali na ishod rezultata takmičenja”.

Naime, u krivičnoj prijavi su, osim Bujoševića i Kovačević, navedena imena Željka Vasića, Tijane Milošević, Une Senić, Vladimira Nikolova i Nede Ukraden, koji su činili žiri u polufinalnoj takmičarskoj večeri. Ali Vasić i Milošević nisu bili članovi žirija u finalu već kompozitori Slobodan Marković i Dragoljub Ilić, čija se imena ne pominju u krivičnoj prijavi.

U krivičnoj prijavi se navodi da članovi žirija „po nalogu“ Bujoševića i Kovačević nisu glasali za Acu Lukasa i to „iz ličnih razloga i nesuglasica“ koje postoje između Bujoševića i Kovačević i Lukasa sa druge strane.

Bujošević i Kovačević se optužuju da su uticali na glasove dobijene od publike, slanjem SMS poruka, na taj način što su „objavili lažne rezultate glasanja, imajući u vidu da je glasanje bilo neregularno“.

Voditeljka Una Senić bila je iznenađena kad je čula da je tužena od strane pevača.

– Meni ništa nije stiglo, tako da ne znam ništa o tome. A i iskrena da budem, ne zanima me – rekla je Una.

Pevačica Neda Ukraden imala je sličnu reakciju.

– Nemam komentar – poručila je kratko Neda.

Pevač Željko Vasić nije želeo da ostane uzdržan nakon tužbe koju je video, te ju je podelio na društvenoj mreži Fejsbuk uz emotikon čovečuljka sa naočarima.

Željko Vasić je, inače, glasao u polufinalu pomenutog takmičenja, dok su Una Senić i Neda Ukraden glasale u finalu, u kom je Neda bila predsednica žirija.

Izvor: rs.n1info.com