Vanjin ubica krio se u beogradskom hotelu: Iz Srbije preko Bugarske stigao u Tursku – Evo kolika kazna čeka pomagače

|

Juče su u sklopu istrage o kidnapovanju i ubistva Vanje Đorčevske (14) uhapšene dve osobe – bliski saradnik (46) glavnog osumnjičenog Ljupča Palevskog Palča i Ljupče Palevski u Turskoj. Istog dana ranije, su u zgradu Krivičnog suda privedeni otac ubijene Vanje, Aleksandar Đorčevski i još tri osumnjičena lica koja su, kako se sumnja, učestvovala u otmici i ubistvu Vanje Đorčevski i Panča Žoževskog (74).

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski je održao pres konferenciju i obelodanio nove detalje iz istrage. Opisao je sve učesnike ovog gnusnog zločina kao “monstrume”.

“Prvo kao čovek, kao roditelj i građanin Makedonije, kolege iz prijateljske Turske su javile da je planer, glavni organizator i izvršilac ovih krivičnih dela uhapšen. To je poslednji deo ovog strašnog čina. Palčo je bio na crvenoj listi. Pet osoba je optuženo, jedna za kidnapovanje i ubistvo, tri za otmicu i saučesništvo u ubistvu, i jedna za pomaganje u kidnapovanju. Njegov advokat ga je dovezao u Srbiju odakle je sutradan džipom prešao granični prelaz Gradina i ušao u Bugarsku. Tu ga je čekalo vozilo za odlazak u Tursku. Posebnu zahvalnost želim da uputim prijateljima u Turskoj, Srbiji, Bugarskoj, njihovim predsednicima, ministrima uunutrašnjih poslova…”, objasnio je Spasovski i dodao da krivična prijava protiv pet osumnjičenih lica ima više od 100 strana i da je sav materijal predat kancelariji javnog tužioca.

Ministar Spasovski je istakao da je Palčo preko Srbije i Bugarske stigao u Tursku. Pre toga je bio u hotelu u Beogradu, a preko Gradine je prešao u Bugarsku, a nakon toga je otišao u grad Balikešir u Turskoj gde je i uhapšen.

“Procedura ekstradicije je u rukama Ministarstva pravde. Pravda treba da bude brza i u potpunosti sprovedena”, naglasio je Spasovski.

Četrdesetšestogodišnjaku iz Skoplja koji je osumnjičenog Ljupča Palevskog – Palča prevezao iz Beograda na bugarsko-tursku granicu, preti kazna zatvora od 1 do 10 godina, javlja TV “Telma”.

Izvor: telma.mk