Uskoro ćete možda imati trošak od 8.000 dinara ako vam registarske tablice imaju slova Š, Ž, Č, Đ, Ć, Y i W

|

Ne postoji rok trajanja registarskih tablica, ali, tu ne računamo one koje sadrže slova Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y i W, koje moraju da se menjaju čim im istekne registracija.

R. B. doživeo je neprijatno iznenađenje pri registraciji vozila, jer nije znao da ovog leta mora da zameni i tablicu.

– Registracija mi je isticala početkom jula, a na njoj sam imao slovo Ć. Rečeno mi je da moram da zamenim tablice i saobraćajnu, te mi je to predstavilo dodatni trošak kom se nisam nadao. Sve ukupno me je izašlo 8.000 dinara. Sreća u nesreći je što su mi tu uslugu izvršili u samom centru za tehničke preglede, te nisam morao sam da se maltretiram sa uplatama po poštama. Međutim, u samoj policijskoj stanici u Zemunu proveo sam više od tri sata da bih tamo dobio nove tablice, jer su gužve svuda nesnosne – ispričao je on.

Ratomir Miladinović iz Centra za tehničke preglede kaže da kod svih tablica koje nemaju kvačice ni slova W i Y, pravila ostaju ista.

– Oni svoje tablice ne moraju da menjaju, kao ni saobraćajnu dozvolu, ukoliko ne idu izvan Srbije. Ko putuje van Srbije dovoljno je da se zameni saobraćajna i da joj stoji da je trajanje beskonačno, iliti da pod slovom H na poslednjoj strani saobraćajne piše rok važenja 9999, što znači da je rok trajanja tablica neograničen – kaže Miladinović i navodi da svi oni koji imaju kvačice na tablicama, kao i slova Y i W, moraju tablice da promene onog datuma kada im ističe važenje saobraćajne.

Izvor: kurir.rs