Marko koji je spasao jednogodišnjeg dečaka dobio poklon od gradonačelnika Beograda (FOTO)

|

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić zahvalio se Marku Dragićeviću, koji je jednogodišnjoj bebi spasao život pre 4 dana, i rekao da će ga predložiti za nagradu za herojski čin.

Šapić ga je ugostio u Starom dvoru i u ime Grada Beograda zahvalio mu na herojskom činu i poklonio mu opremu za pecanje.

– Marko je uradio herojski čin kao Beograđanin i kao Obrenovčanin. Herojstvo koje je Marko pokazao zaslužuje da bude predloženo za Nagradu Grada Beograda. Predložiću ga za nagradu za herojsko delo, jer je to minimum što možemo da uradimo kao Grad Beograd – rekao je Šapić i dodao da je ovo delo lepa slika Beograda i Srbije.

Takođe, gradonačelnik je u ime Grada heroju Dragićeviću poklonio opremu za pecanje.

– Saznali smo da je Marko strastveni pecaroš, pa smo mu u znak pažnje kupili pecarošku opremu – zaključio je Šapić.

Marko se zahvalio gradonačelniku na pozivu u Skupštinu grada i dodao da je uradio nešto što je od sebe i očekivao, a to je da u toj situaciji pomogne jednogodišnjem dečaku.

– Ne vidim sebe kao heroja, već kao oca dva dečaka čija je dužnost bila da reaguje na ovakav način i pomogne svakom kome je pomoć potrebna.

Očekujem da na ovakav način reaguje svaki građanin Srbije i sveta, te da pomogne svakom kome je to potrebno – kratko je rekao Dragićević i dodao da je jednogodišnji dečak sada dobro.

Izvor: kurir.rs